-

perjantai 20. joulukuuta 2013

Mitä palautusjuomaan?

Koska en ole vähään aikaan hehkuttanut teille lisäravinnehyllyni sisältöä, tehdäänpäs se taas. :) Hyvät lisäravinnevinkit kun monesti saattavat olla kullan arvoisia!


Suosittelen kovaa treenatessa käyttämään ainakin laadukkaista aineksista sekoitettua palautusjuomaa. Sillä saat ravintoa treenin jälkeen huutavat lihakset tankattua ennen varsinaista kiinteää ateriaa.

Mun oma suosikkikombo palautusjuomaan on Best Body Nutritionin Water Whey + Maltargo (maltodextriini & HTC) + l-glutamiini. Valmiitakin sekoituksia löytyy, mutta mä tykkään kokkailla itse. ;) Silloin saa fiksattua tarvittaessa makroravinnesuhteetkin just sellaisiksi kuin haluaa.


Pettämätön kombo: Best Body Nutrition Water Whey, Maltargo ja l-glutamiini.

Water Whey -herasta mun on ihan pakko suositella ainakin kahta tajuttoman ihanaa makua: Cookies ja Latte Macchiato. Suosittelen testaamaan, nää tuotteet vaan on...something else. Myös maultaan. ;)

Käytin vuosia palkkarissa pelkkää heraa, mutta hiilareiden mukaan ottaminen on kyllä tuonut ihan selkeän eron palautumiseen. Eli omalla kohdallani ja tämän tyyppisissä treeneissä ainakin toimivuus on ollut myös Maltargon kohdalla tosi hyvä. Power carbs, literally...

L-glutamiinihan on tärkeää paitsi palautumisen, myös mm. vastustuskyvyn ylläpitämisen kannalta, joten suosittelen nappaamaan pari teelusikallista päivän aikana: yhden aamulla ja toisen treenin jälkeen. Itse otan monesti vielä illalla ennen nukkumaanmenoa yhden annoksen.

Näistä syntyy treenin jälkeinen kombo, jolla pikkupikku lihaksiin ladataan energiaa ja rakennusaineita. Boom!

2 kommenttia:

  1. Pideteään mielessä kuitenkin eräs seikka:
    http://th-valmennus.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-9-10-seikkaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen pääosin samaa mieltä linkkaamasi postauksen kanssa. Olen täällä blogissani koittanut esittää asiat juuri niinkuin ne mielestäni onkin: eli lisäravinteet ovat nimensä mukaan vain LISÄravinteita. Joskus aikaisemmin näemmä olen kirjoittanut aiheesta näin: "Hyvin peruslinjan tuotteilla siis tällä hetkellä itse menen, eivätkä lisäravinteet olekaan oikotie onneen. Ne ovat kuitenkin näppärä lisä hyvän ja monipuolisen ravinnon sekä tietysti treenistä palautumisen tueksi." (http://johannahermans.blogspot.fi/2013/08/uusia-yhteistyokuvioita-best-body.html)

      Mitä kovempaa treenataan, sitä enemmän lisäravinteilla on oman kokemukseni mukaan merkitystä ja potentiaalisia hyötyjä. Tiedän toki kovaakin treenaavia huippu-urheilijoita, jotka ottavat kaiken ravinnon ruuasta, mutta itse olen todennut, että lisäravinteilla höystetystä ruokavaliosta saan omiin tavoitteisiini nähden parhaan hyödyn. :)

      Hauskaa joulua!

      Poista

Jätä viesti <3