-

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Expon jälkimaininkeja


Meidän promocrew feat. bikiniammattilainen Tawna Eubanks (keskellä).

Viime viikonloppu tuli vietettyä Lahdessa Nordic Fitness Expossa. Olin Body-lehden osastolla töissä ja täytyy kyllä heti alkuun sanoa, että oli ihan mielettömän hauskaa tehdä promoa vaihteeksi! Meillä oli hauska ja tehokas tiimi, messut itsessään tietty täynnä kaikkea kiinnostavaa ja asiakkaat hyvällä tuulella. Mikäs sen parempaa! Viikonloppu meni nopsasti eikä 12h työpäivä lauantaina tuntunu pahalta laisinkaan :)


Body-lehden osastolla vierailijoita riitti!






Koutsi-Annakin ehti moikkaamaan sunnuntaina. Lauantaina oli vähän muita touhuja - piti käydä nappaamassa pysti bikini pro -luokan voiton kunniaksi ja paikka Olympiaan! Nice job!


Ihastuttava (ja NIIIN pieni!) Lacey DeLuca, bikiniammattilainen Jenkkilästä. Hän matkaa niin ikään kisaamaan Olympia-tittelistä. ps. Mua alkaa huolestuttaa mun käsien koko tän naisen seurassa :'D


Aly Veneno, bikini pro hänkin. Meillä oli vähän tota kokoeroa? :D



Tiimikaverini Egle Eller-Nabi, eestiläinen kisaaja, jonka tähtäimessä ovat MM-kisat viikon päästä. Woop woop!



Figure-ammattilaisten voittaja Kati Alander. Magee fysiikka.


Meidän ihana promotrio. Näiden tyttöjen kanssa oli hauskaa koko viikonloppu, kiitos Sanna ja Caroliina!


Katselin lauantai-iltana pro-bikinin finaalin, josta Anna oikeutetusti nappasi kirkkaimman mitalin. Hän matkaa seuraavaksi kohti Olympiaa edustamaan Suomea yhdessä figurevoittaja Kati Alanderin kanssa, historiallisesti Suomen ensimmäisenä bikiniedustajana. Hieno tsemi Annalla päällä!

Suomenmestaruuksista kisailtiin puolestaan sunnuntaina, ja bikiniluokista mulle jäi suoraan sanoen aika ristiriitaset tunnelmat päällimmäiseksi. Moni sanoo, että motivaatio kisata nousee kisoja katsellessa, mutta itselläni kävi päinvastoin. Veikkasin finaaleihin menijät ihan väärin, omat suosikit putosi ekojen joukossa. Jäljelle jääneiden (osan) en voi sanoa omalla kohdallani motivoivan kovaan treenaamiseen ja diettaamiseen ensi vuoden suomenmestaruuksia kohti, joten jäljelle jäi aika tyhjä fiilis. Kaikki tytöt lavalla tietysti kuvankauniita, mutta aika erinäköisiä kuin oma urheilijaihanteeni. Tuntui että olisi ollut ennemmin katsomassa missi- tai fitnessmallikisaa... :( Poikkeuksena overall-voittaja, joka oli yksi niistä urheilullisemman näköisistä jatkoon menijöistä.

Enkä halua tietenkään dissata kenenkään kovan duunin tuloksia, mutta toiselle kova duuni ei varmaan ole sama kuin toiselle. Itseä ei todellakaan motivoi nähdä hullun lailla vaivaa lihasmassan kasvattamiseksi jos linja suosii nuorta ja ns. luonnostaan hyvältä näyttävää kroppaa. Fakta on, että  jos 5-10 vuotta osaa osallistujista vanhempana menen näyttämään kuntoa line-uppiin, on se ihan erilainen vaikka rasvaprosentti olisi ihan sama. Itse haluan aikanaan mennä näyttämään kovan työn tulokset, jotka syntyvät monien vuosien aikana tiukkalla treenillä ja puhtaalla ruualla - ei nuoruudensiloista ihoa joka on meillä kaikilla aikanaan ollut.

Kuulisin mielelläni teidän lukijoiden kommentteja tähän liittyen! Arvostan jokaisen kisaajan työtä ja vaivaa, mutta kyllähän sen näki että meidän finaaleihin päässeet biksukisaajat on aika eri planeetalta kuin jenkkiammattilaiset (joidentyyppinen fysiikka on ainakin oma tavoitteeni).


 Muoviboksit kulkivat kiltisti mukana koko viikonlopun.

 Muuten expoviikonloppu oli tosi onnistunut ja hauska! Treeninälkä kyllä kasvoi, mutta mietintämyssy on päässä omien kisatavoitteiden suhteen. Aika näyttää, ja valmentajienkin kanssa olis varmaan hyvä jutella ;)

Kovia treenejä kaikille <3



7 kommenttia:

  1. Olin itsekin katsomassa kisoja ja oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Bikinin linjaus oli todella ennalta arvaamaton, toivottavasti linjaus ei jatku samanlaisena vaan ottaisi mallia maailmalta! Jenkeissä bikinikisaajathan on esimerkiksi todella lihaksikkaita verrattuna Suomen tämän vuoden sm-voittajiin. Sara Back onneksi edusti enemmän tätä "maailman mallia". On tosi epäreilua kisaajille, että linjaus ei ole selkeä. Karsinnoissa suosittiin kireämpää linjaa, sm:ssä taas kireys oli "out". Hankalaa!

    Kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista
  2. Kuulemma bikiniluokkien arvostelussa on nyt alettu entistä enemmän meillä Suomessa kiinnittää huomiota kilpailijan rakenteeseen. Pitää löytyä se x-mallin kroppa ja vaikka lihasmassaa tai kireyttä ei olisi samallalailla kuin muilla, voit silti tällä ominaisuudella pärjätä. Raadollinen laji siis! Keholajit on kuitenkin ennenkaikkea esteettisiä(tätä kommenttia oon nyt monen itseäni kokeneemman tyypin kanssa juteltuani kuullut), ja jos lähtökohta, eli symmetrinen kropan malli ja mittasuhteet ei ole ihanteelliset, ei menestystä välttämättä tule :( Siksipä vaatii jo lähtökohtaisesti hyvää itsetuntoa ja objektiivista lähestymistapaa kisaproggikseen lähtijältä asettua arvostelun alaiseksi. Kyse ei ole siitä, ettei "kuka tahansa" voisi saavuttaa loistavaa kuntoa, mutta kisoissa haetaan vielä siitä vähän eri asioita, ja se pitää sitten vain hyväksyä.

    Kiva että kommentoit :))

    VastaaPoista
  3. Kilpailijan rakennehan se on avain asia Bikinissä. Jos rakenne ei toimi, on se ihan hyvä ettei väärät tytöt juutu lajin pariin jossa eivät voi koskaan menestyä. Toki kokonaisuuden täytyy aina ratkaista ja se tänä vuonna herättikin erimielisyyksiä tuloksissa. Moni tyttö oli tiiviimpi ja lihaksikkaampi kuin voittajat, mutta auttamatta aivan liian pökkelöitä keskikropasta.

    Lyhyt sarja Emma Ahonen, mallia löytyi mutta raskas alakerta, ilmeisesti hieman turhan pehmeä. Lihasta oli jaloissa, selässä ja olkapäissä. Takaposessa myös olkapäät pyöristyi verrattuna Turkumäkeen. Kaipaa kuitenkin lisää reeniä ja ehdottomasti tiiviimpään kuntoon diettaamista. Toiseksi tullut Riikka Turkumäki yksi suosikeistani oli tiiviimpi kuin Ahonen, mutta mallilta taas hieman hävisi mikä tänä vuonna ratkaisi. Odotin paljon Janina Vuorilahdelta kuvien perusteella, mutta heti alkukilpailuissa oli selvää että vaikka pyllyä löytyi ja hyvin, malli ei tänä vuonna riittäisi edes finaaliin. Todella leveä vyötärö. Upea takapose.

    Keskipitkän sarjan voitti Sari Perälä. Loistavasti esiintyy lavalla ja kaunis, mutta todella nuori tyttö mikä näkyy lihaksista. Kaipaa paljon lisää lihasmassaa joka puolelle. Voitti rakenteella, ulkonäöllä ja hyvällä esiintymisellä. Myös Mia Lahti esiinty loistavasti, mutta rakenne on lajiin heikohko. Mia kompensoi sitä kuitenkin uskomattoman hyvin esiintymisellään. Heikoin sarja SM-kilpailuissa, mutta silti kärkisijat oikein.

    Pitkä sarja Sara Back. Upea kaunis paketti ja vihdoinkin tiivis kilpailija. Sitä arvostetaan kansainvälisesti. Toisaalta se paljasti karusti Saran heikkoudet, lihasmassa?! Kuiva riudutettu kroppa. Lihaspyöreys kateissa ja olematon yläkroppa. Kuitenkin upea esiintyminen ja pakaroiden puuttumista paikkasi hyvä poseeraaminen. Rakenne huonompi kuin kahden muun sarjan voittajalla, mutta tiiviimpi ja ehdottomasti paras kokonaisuus tämän myötä. Siksi aivan ylivoimaisesti ansaittu Overall-mestaruus.

    Selkeä ero on nyt tehty Bodyfitneksen ja Bikinin välille, ja Bikini säännöissähän selkeä lihaserottuvuus on kielletty. Pitäisi olla tiukka ja tiivis, hyvä x-malli. Jos oikeasti lihaksikas fysiikka kiinnostaa kannattaa unohtaa koko Bikini-Fitness.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja analyyttisestä otteesta! Mulla ei riitä tieto ja kokemus analysoida rakenteita noin tarkasti edes kuvien perusteella. Tuomareilla ei lisäksi ole sitä mahdollisuutta ollenkaan, vaan lavalla kisaajien tönöttäessä on päätökset tehtävä aika nopeasti. Vähän sitä on siis alkanut ymmärtää, että kyseessä ei ole mikään helppo duuni ;) Silti olisi musta vähintään kohtuullista, että näitä rakenteellisia yms. vaatimuksia täsmennettäisiin entisestään, jotta ymmärrys lajista kasvaa. Edelleen olen sitä mieltä että kuvistakin katsellessa meidän kärkisijoittuneet on niin rakenteeltaan kuin kunnoltaan erilaisia kuin monet kilpailijat maailmalla. Ja vaikka lihaserottuvuutta ei haeta, vänkään tiukasti edelleen sen puolesta, että kyseessä on kehonrakennus- eikä kauneuskilpailu ;)

      Poista
    2. Höm, tarkennuksena siis, että tuomareilla ei ole mahdollisuutta analysoida kisaajia arvostelutilanteessa kuvista ;)

      Poista
  4. Kuvatuomarointihan on kaikkein tyhmintä, niistä ei näe todellista kuntoa eikä ne kerro myöskään esiintymisestä mitään. jostain toisesta kuva osuu otolliseen jostain toisesta ei ja. Siinä taas ihmetellään että mites tämä näin nyt meni. Tuomareillahan on nimenomaaan paras tilaisuus livenä järjestää tytöt paremmuusjärjestykseen.

    Rakenteellisesti merkittävää on symmetrisyys, raajojen pituudet ja lihasten kiinnityskohdat ja bikinissä ennenkaikkea kapea vyötärö, mutta naisellinen leveämpi lantio. Tasapaksu voi olla vaikka kuinka kovassa kunnossa, mutta menestystä ei tule ellei rakenne ole lajille otollinen. Pyöreillä lihaksilla ja hyvällä poseerauksella voi lisätä tätä x-mallin illuusiota. Ei kehonrakennuskilpailujakaan voita melkein koskaan se isoin kilpailija! ;) eiköhän sun valmennustiimisi osaa avata sitä malliasiaa lisää.

    Kärkikasti ei kunnoltaan vastannut lähellekään maailman huipputasoa, mutta rakenteellisesti moni tytöistä oli potentiaalisempi kuin tasapaksu Melo! Heille vastaava lihasmassa ja tiiviys niin silmät kiittää. Nyt Lahdessa jouduttiin hakemaan parasta kokonaisuutta sillä suurin osa tytöistä oli väärässä lajissa ja kärkisijat meni vielä lyhyen reenihistorian omaaville joilla rakenne potentiaalinen.

    Ps. Sanon lopuksi vielä että Melon Olympiavuodet alkaa olla luetut. Tulevana vuonna maailmalla on jo kovempia tyttöjä eikä Melolla ole sijaa kolmen kärkeen, niin hyvä kuin hän onkin. ;)

    VastaaPoista
  5. Heippa, kiitos taas kommentista :)

    Valmentajat on meillä myös käyneet erinomaisesti arvosteluperiaatteita läpi kisojen jälkeen.

    Mielenkiintoista nähdä tosiaan nyt, kuka vie voiton Olympiassa. Olen samaa mieltä siitä, että Melohan on rakenteeltaan nimenomaan pökkelömpi kuin moni muu kilpailija. Lavalla kuitenkin - kuten sanoitkin - vaikuttaa moni muukin asia kuin se 'yksiselitteisesti' arvosteltavissa oleva anatominen rakenne.

    VastaaPoista

Jätä viesti <3