-

maanantai 30. syyskuuta 2013

Olympia-tunnelmia amatöörin kotikatsomosta

Vuoden 2013 Ms. Bikini Olympia -sijoitukset on jaettu ja upeita naisiahan siellä line-upissa jälleen seisoi! Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että tuli itsellekin yllärinä, ettei karsinnat näkyneetkään livenä tuon viime postauksessa linkittämäni streamin kautta :( Koitin itse pysyä kärryillä karsintojen etenemisestä jenkkifoorumeita lueskelemalla. Näin jälkikäteenkin kisoja on kuitenkin kiva fiilistellä, joten jos et vielä ole katsonut, käyppä tsekkaamassa Bikini Olympian karsinta sekä finaali!

Vaikka kuvien perusteella ei niin hyvin kisaajien lavakuntoa ja -presenssiä näe, valitsin karsintojen aikana kuitenkin kuvista omat top-sijoille menijät. Yllätyin, miten nappiin ne sitten loppujen lopuksi meni, vaikka sijoitukset top-6:n sisällä olivatkin hieman eri kuin mitä ounastelin.

Mä oon näissä arviointihommissa täysin noviisi, eli toisin sanoen osaan kyllä sanoa mikä näyttää opmaan silmään kivalta, mutta multa puuttuu se astetta analyyttisempi ote keholajien arvioimiseen ;) Pikku suodatin siis päälle näitä mun kommentteja lueskellessä; mulla ei ole MINKÄÄN sortin tuomarointikokemusta!


Voittajaksi selvisi Ashley Kaltwasser, jonka rakenteella tämä ei kyllä ollut mikään yllätys. Olihan hän tuntemattomampi nimi muiden konkareiden joukossa, mutta rakenne hipoo jo täydellisyyttä bikini-sarjaan. Ashley on siro, nivelten kohdat ja vyötärö kapeat, jaloissa ja yläkropassa ollen kuitenkin sopivasti kokoa. Ashleyllä oli lisäksi tuoda lavalle sopivan treenattu ja tiivis kroppa, jossa ei lihasta ollut liikaa, vaan tasapainoisesti. Kireyskin oli sopiva, eli rasvaprosentti ei liian alhainen: lihaserottuvuutta ei ollut näin ollen liikaa, vaan juuri sopivasti. Bikini fitneksessä rasvoja ei ole tarkoitus viedä niin alas kuin figuressa tai body fitneksessä, vaan sopivan naisellinen look vaaditaan tässä luokassa menestystä havittelevilta.


Kaltwasser pohti itsekin bikini fitneksen vaatimuksia kisan jälkeen omassa FB-profiilissaan:

"Mikä on ideaali bikinifysiikka? Vastaus on erilainen jokaiselle. Urheilulaji, jossa kilpailen, on arvosteluperiaatteiltaan subjektiivinen. Jokaisella on mielipiteensä sen suhteen, mikä on ihanteellinen fysiikka. ..." 

Kaltwasser arvelee myös olleensa altavastaajan asemassa ollessaan monia kilpasiskojaan tuntemattomampi lavalle astuessaan. Kova työ (JA hyvät geenit :D) palkittiin kuitenkin, vaikka kovat nimet seisoivat rinnalla!



Hopeamitalin sai kaulaansa Yeshaira Robles. Tykkäsin kovasti hänen superfeminiinisestä, mutta samalla atleettisesta lookistaan. Takaposesta jäi omaan silmään puuttumaan se jokin - olisiko kunto jäänyt aavistuksen nesteiseksi? Pirteä ja nätti paketti joka tapauksessa :)


Stacey Alexader sai pronssia. Hän osasi poseeraamalla tuoda kroppansa parhaita puolia esille. Mm. etuposessa vyötärö näyttää kapeammalla kuin oikeasti on.


Viime vuoden mestari Nathalia Melo sai tyytyä tänä vuonna 4. sijaan. Melo on oma suosikkini ja tykkään kovasti hänen atleettisesta fysiikastaan ja kropan mallista, vaikkei hän edustakaan sitä äärinaisellista kehon tyyppiä. Hänellä on kapea lantio ja melko pökkelö keskikropan malli verrattuna esimerkiksi tämän vuoden ykköseen, ja näitä puutteita hän on saanut kompensoitua oikeisiin kohtiin kerätyllä lihasmassalla. Tänä vuonna Melo oli bikiniluokkaan aivan liian tiukassa kunnossa ja tästä sakotettiin. Pehmeämpänä sijoitus olisi edelleen voinut olla parempi.


Nathalian jalkaosastosta näkee, että salila ei oo käyty vain zumbailemassa, ja tällaista työtä mä ihailen! Nathalian voi hyvin kuvitella levytangon alla hikoilemassa, ja siksi häneen kai onkin helppo iin monen samastua. Ja siksi uskon hänen keränneen valtavan fanilauman ympäri maailmaa. Suomessa fanitus alkaa mun mielestä tosin mennä jo vähän komedian puolelle, mutta ei siitä sen enempää :D Tuollainen kroppa ei takuuvarmasti ole tullut syntymälahjana. Arvostan.



India Paulino sijoittui viidenneksi. Paulinolla on omaan silmään aika erilainen kroppa kuin muilla top-6-nimillä, mutta hän osaa jälleen tuoda parhaat puolet siitä hyvin esille ja kompensoi puutteita sähäkällä esiintymisellään. Paulinoa onkin siksi kiva katsella lavalla! Tykkään leikittelevästä olemuksesta, mutta isojen jalkalihasten seuraksi olisi kyllä hankittava vähän pakaraakin... Siten saisi keskikropankin näyttämään kapoisemmalta.


Kuuden parhaan sakkiin mahtui myös Amanda Latona. Hänellä on mielestäni tasapainoinen kokonaisuus ja hyvä lavapresenssi.

Kaiken kaikkiaan oli kyllä mielenkiintoista katsella kisoja! Omalla kohdallani nämä olivat ekat Bikini Olympia -kisat, joita sen kummemmin olen seurannut, joten antakaa armoa murskakommenttien kanssa ;) Mutta jälleen kuulisin mielelläni teiltä mielipiteitä ja ihan mitä vaan aiheeseen liittyen!

Katsoitteko Ms. Bikini Olympia -kisaa? Kuka oli suosikkinne??

4 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva postaus! Itse en osaa katsoa vielä kauhean hyvin näitä kroppia, kaikki vaan näytti niin pirun hyviltä :D Melo tosin näytti liian tiukalta bikiniin, upelta muuten. Ihailen itse Melon vartaloa, vaikka näen sen olevan jo hieman karannut bikinin ihanteesta. En olisi ikinä osannut sanoa kuka noista upeuksista voittaa :)

    http://busybeingbodylicious.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiva että tykkäsit ;) Melo oli tosiaan liian "kova" jo bikiniin, harmi :( Joku bikinin ja figuren välimuotoluokka pitäis kehittää? ;D

    VastaaPoista
  3. Kyllähän Olympiassa osattiin tuomarointi ja oli mukava huomata, ettei pelkkä nimi painanut vaan poliittisuus oli maltillisempaa. :) Aika hyvin analysoit! Itse en tykännyt kolmoseksi tulleen poseerauksista varsinkin kun sen näki että niillä vain peitettiin heikkouksia.

    Melon analysoit juuri oikein. Upea atleettinen kroppa, mutta naisellisuus rupee jo kärsimään ja liika tiukkuus pudottaa pisteitä. Olisi ollut hieman pehmeämmällä kunnolla sijan ylempänä. Kuitenkaan rakenne, kuten itsekin analysoit, niin ei oikeuta valitettavasti enää tulevina vuosina kärkeen. Taso nousee ja tämä on laji jossa ei voi treenillä niin paljoa paikata kuin esimerkiksi figuressa tms..

    VastaaPoista
  4. Jep, mulle tuli sama mieleen Stacey Alexanderin kohdalla, mutta hyvin peitteli kun kerran kolmossija napsahti.

    Tottahan se on, että bikini fitness on lajina raadollinen, kun syntymälahjana saadulla rakenteella on niin iso merkitys. Ammattilaistasolla lavalla nähdään kuitenkin onneksi urheilijoita, jotka ovat tehneet vuosien työn fysiikkansa kehittämiseksi, jo valmiiksi sopusuhtaisen kroppansa päälle.

    VastaaPoista

Jätä viesti <3