-

maanantai 30. syyskuuta 2013

Porrastreeniä syyssäässä



Tänään hilpasin pitkästä aikaa tekemään vanhan kunnon porrastreenin. Se kuuluu ehdottomasti lemppareihin. Mulla ei ole sitä tän hetken treeniohjelmassa ollenkaan, mutta vaihdoin tänään HIITin siihen, kun ajatus salille ja juoksumatolle lähtemisestä tuntui vastenmieliseltä, mutta kuulas syysmetsä sen sijaan houkutteli ;P Tuli mieleen myös kauhuskenaario siitä, että en taida Lontoosta löytää yhtä idyllisiä porrastreeniolosuhteita kuin Suomen metsistä, joten pakko treenata varastoon...

Porrastreeni on hyvää vaihtelua jalkaosaston treenailuun, ja nyt kun säitä on Suomessa vielä jäljellä, suosittelen kokeilemaan :) Hyvä lämmittely alle ja sitten kipittämään! Portaita voi juosta, kävellä tai pomppia ylös-alas monin eri tavoin - tässä yksi hyvä ja tehokas kombo:

2 min porrasjuoksua askelma kerrallaan
2 min porrasjuoksua joka toiselle askelmalle astuen
2 min porrasjuoksua kylki edellä molemmille puolille
20 leveää kyykkyhyppyä portaalle
3 räjähtävää spurttia portaat alhaalta ylös
20 kylkihyppyä portaalle molemmille puolille
5 min hölkkää

Tee tämä setti kolme kertaa kunnon tehoilla läpi, ja kroppa ja mieli kiittää ;)



Hyvien, treeniin soveltuvien  portaiden tuntomerkit?! No tietenkin tarpeeksi pitkät ja jyrkät ;) Nää oli just niin jyrkät ja hapottavat kuin miltä ne näyttää.

Kerran viikossa on ihan hyvä frekvenssi tällaiselle treenille. Tai sitten voit kokeilla tehdä sitä normitreeniesi sijaan tai välissä aina silloin tällöin - erilainen ärsyke kehittää taas kroppaa ja antaa sille uudenlaisia haasteita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti <3