-

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Maailman ihanin kotikonsti tukkoisille lihaksille


Tein viimeinkin kauan suunnitellun ostoksen ja kävin nappaamassa Lontoon keskustan 8(or so) -kerroksisesta Lillywhites -urheilukaupasta vaahtomuovisen rullan, siis foam rollerin...mikä se on oikeesti suomenkieliseltä nimeltään?

Siis ah.

Tehkää itsellenne palvelus ja hommatkaa tällänen kotiolkkariin! Tämän kaverin kanssa lihasten palauttelu kotikonstein on paljon helpompaa kuin pelkästää venytellen tms. Jos olis mahdollista, kävisin hierojalla vähintään kerran viikossa, mutta harvemmillakin käynneillä pärjää kun jaksaa ahkerasti rullailla. Ja nyt pystyn tekemään sitä myös kotona, jes!


Homma toimii siten, että asetut rullan päälle hoidettavalle lihakselle mahdollisimman paljon painoa laskien (jos se ei ole niin kivuliasta, että lihas jännittyy). Sitten rullaat rauhallisesti edes-takaisin ja jos jossain kohdassa on oikein kireetä, annat painon olla siinä pidempiä pätkiä, jotta lihaskalvot pääsevät venymään kunnolla ja tukkoiset ja jumittavat kohdat maagisesti rentoutuvat. Ei sen kummempaa! Monelle tuttua varmasti entuudestaan, näitä pötköjä kun on alkanut näkyä saleilla melkein vakkarivarusteena.

Olen nyt ottanut tavaksi (jos nyt muutamassa päivässä ehtii tapaa muodostua ;) rullailla illalla kropan läpi kireisiin kohtiin tietysti erityishuomiota suunnaten. Mun kipukynnys tuntuu olevan kohtuukorkea, ja nautin hierojallakin kovista otteista ja siitä, että paikat runnotaan kunnolla auki...ehmmm, nyt kuulostaa liian friikiltä, heh. :D Aanyway, foam rollerillakin rullaillessa siis nautin siitä makeasta, melkein vihlovasta kivusta, ihan vaan sen takia että sen seurauksena pitkään viulunkielenkireinä olleet lihakset rentoutuu ja saa tilaa.

Etsin alun perin sellaista versiota, joka olisi ollut ontto ja joustamatonta kovaa muovia sisältä ohuella vaahtomuovikerroksella pinnasta pehmustettuna, mutta tällänen kokonaan jostain jämäkästä vaahtomuovista kyhätty karvalakkimalli osui käsiin ensimmäisenä. Myyjä hehkutti 30 päivän palautusoikeutta, joten päätin testata. Mun omalle pötkölle tuli hintaa huimat 8 puntaa, mutta näitäkin löytyy joka hintaluokkaan varmasti. Rulla ei siis vie mua vararikkoon vaikkei priimakamaa olisikaan ja jäisi loppujen lopuks nurkkaan pölyttymään uuden tieltä... Mun ainoa huoli ton kanssa on siis enää se, että materiaali ei pysy ajan mittaan jämäkkänä vaan lösähtää pehmeäksi ja menettää pyöreän ja rullattavan muotonsa.


Parhaiten rullalla saa mun mielestä käsiteltyä etu- ja takareisiä, pakaroita, lonkankoukistajan alaosia ja lapojen seutua. Vielä kun joku neuvois mulle jonkin kuningasneuvon rintalihasten ja olkapäiden huoltamiseen, rentouttamiseen ja palautteluun... Kaikki vinkit otetaan enemmän kuin kiitollisena vastaan! On meinaan harvinaisen jumissa välillä noi, seurauksena paljosta koneella istumisesta :/

Nyt kuitenkin parasta palautumiskeinoa, eli nukkumista <3 Rullailuihin!

7 kommenttia:

  1. Tulin sattumalta blogiisi, mutta en voinut olla kommentoimatta. Rintalihasten huolto onnistuu kätevästi tennispallolla(miksei myös foamrollerilla) seinää vasten�� t. Hartsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Hartsa, kyllä sattumalta saa kommentoida :D Kiitti hei vinkistä, oonkin joskus ton kuullut mutta autuaasti unohtanu! Pistetään testaukseen. Tosin just nyt tästä taloudesta löytyy kyllä muuta palloo, kiekkoo ja vempelettä mut tennispallot taitaa loistaa poissaolollaan... :D

      Poista
  2. Kiitti tästä postauksesta, oon paljon kuullu puhuttavan tuosta rullailusta mutten oo ikinä perehtyny siihen sen tarkemmin mutta nyt kyllä tuli halu kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva :) Kyllä kannattaa, tällänen aktiivinen rullailu on mun ymmärryksen mukaan myös tehokkaampaa kuin passiiviset venytykset.

      Poista
    2. Jee, aina voi oppii jotain uutta! :)

      Poista
  3. Itse tykkään rullata olkapäitä tyhjällä kelmurullalla :) Eli kun kelmurulla (tai vastaava) tyhjenee ja siitä jää se kapea ja kova pahvirulla niin sen avulla saa rullailtua hyvin deltsit seinää vasten. Ojentajiakin olen rullaillut sen kanssa ja haukkareitakin yrittänyt, mutta siinä joutuu hinkuttamaan kyllä ihan naama seinässä kiinni :)

    Olit ihan käsittämättömän upea Kultsalla! Löysin tän sun blogin ja oon nyt lukenut sitä läpi aina kun töissä on muutama hiljainen hetki :) Tsemppiä EM:iin, menestystä tulee varmasti!

    -Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, loistovinkki! Jossain törmäsin myös äskettäin pohkeiden rullailuvinkkiin: levytankoon vaan kiekot päihin ja pohkeet raudan avulla rullaillen auki :) Mahtaa olla aika helkkarin kivuliasta, mutta kuulostaa tehokkaalta!

      Ja kiitos vielä ihan miljoonasti :) Piristit mun päivää :) Isot tsemit sullekkin treeneihin!!!

      Poista

Jätä viesti <3