-

perjantai 18. lokakuuta 2013

Muutama must-have -tuote salitreenin tueksi

Moikka! Täällä elämä asettuu pikku hiljaa normaaleille urilleen ja uudet kuviot alkaa tuntua tutuilta. Lontoo on ihan älyttömän iso kaupunki ja oon tosi tyytyväinen, että edes sali on ihan kulman takana. Säästän viikkotasolla tuntitolkulla aikaa kun en joudu erikseen lähtemään metroilla ja busseilla salille 1-2 kertaa päivässä.

Blogikin aktivoituu tuossa tuokiossa, kun saadaan vähän materiaalia tänne laitettavaksi :) Kiva että jaksatte käydä kurkkimassa tapahtuuko täällä jotain.

Koska erilaiset purkit ja purukat ovat arkipäivää meidän taloudessa, laitan teille tässä esimerkkejä muutamista tärkeimmistä tuotteista, joita lisäravinnesaralla käytän lähes päivittäin. Kaikki nämä tietysti Best Body Nutritionilta :) Laatu ratkaisee!

L-Glutamiini

L-Glutamin jauhe 250g

Glutamiini on yksi niistä lisäravinteista, joita syön päivittäin riippumatta siitä, treenaanko vai enkö. Tällä aminohapolla on lukuisia hyviä vaikutuksia: se mm. estää lihasten kataboliaa eli purkautumista energiaksi sekä lisää vastustuskykyä.

Glutamiinia kannattaa ottaa ainakin kahdesti päivässä riittävien hyötyjen saamiseksi. Itse otan sen ensimmäisenä aamulla sekä viimeisenä illalla tai vaihtoehtoisesti palautusjuomaan sekoitettuna.

BCAA

BCAA Black Bol Powder

BCAA-aminohapot otan ennen treeniä tyhjään vatsaan niin ikään estämään lihasten käyttöä energiavarastona. Näille tulee sitä suurempi merkitys, mitä tiukempi ruokavalio on ja mitä vähemmän siitä saadaan energiaa.

BCAA-aminohappojen lisäksi käytän päivittäin ennen treenejä EAA (Essential amino acids) -valmistetta, mutta sitä ei valitettavasti ainakaan toistaiseksi löydy BBN:n valikoimista.

Hera

WATER WHEY 500G

Heraproteiini on lisäravinteista sellainen, joka tulee kuvioihin monella ihan ensimmäiseksi salitreenaamisen maailmaan tutustuttua. Niin myös minulla aikoinaan. Treenasin vuosia käyttämättä mitään muuta lisäravinnetta kuin heraa. Tällä hetkellä heraa menee niin välipalana kuin palautusjuomassakin. Jos mahdollista, käytän palautusjuomassa hieman nopeammin imeytyvää, vähärasvaisempaa heraisolaattia ja välipalana taas edullisempaa herakonsentraattia. Imeytymisnopeuden merkityksestä näiden kahden välillä löytyy kuitenkin monenlaisia mielipiteitä: toiset ovat ehdottomasti isolaatin kannalla mitä palautusjuomaan tulee, toiset taas uskovat eron kahden heratyypin välillä olevan häviävän pieni. Tärkeintä kuitenkin, että saat nopeasti treenin jälkeen rakennusainetta kropalle!

Oma ehdoton lempparimakuni BBN:n ihanista makuvaihtoehdoista on Latte Macchiato, NAM! Kuin lattea joisi!

Malto

Maltargo + MCT 3.9kg

Maltodekstriiniä käytän ennen ja jälkeen treeniä hiilihydraatin eli käytännössä energian lähteenä. Varsinkin kovan treenin jälkeen otettavassa palautusjuomassa pitää olla hiilihydraattia, jotta lihasten glykogeenivarastot saadaan jälleen täytettyä ja palautuminen ja valmistautuminen seuraavaan treeniin voi alkaa.

Loppuun muutama peiliräpsäsy tän hetken kunnosta. Kaikki otettu treenien jälkeen, joten lookki on sen mukanen. Harjotuskauden kunto etenee nyt ihan tavotteiden mukaan, vaikka aika ajoin on taas sellanen olo, että olisin kiitollinen muutamasta sadasta lisäkalorista :D Näin pieneksi ihmiseksi saan ilmeisesti syödä aika reilusti ennen kuin oikeesti kasvan suuntaan tai toiseen :P


Jalkatreenit on edelleen lemppareita, vaikka jalkojen kasvatuksen eteen on saanut tehdä ehdottomasti eniten töitä. Yleisurheilulla, ratsastuksella, painonnostolla ja aikaisemmalla salitreenillä on osansa siihen, ettei jalkapuntit ihan nollasta alkaneet. Tätä matkaa on aina kivaa ja mielenkiintoista tehdä - aina voi kehittyä.


Selkätreenit on olleet mulle sellanen juttu, jonka olen joutunut opettelemaan kokonaan uusiksi. Olen riuhtonut menemään aikaisemmin ihan liian isoilla painoilla ja vääriä lihaksia käyttäen esim. ylä- ja alataljassa. Tuloksena niskat jumissa 24/7, dominoivat työntävät lihakset myöskin jäätävässä jumissa ja paljon muuta tulosta ei sitten olekkaan tullut, heh. Valmentajan neuvoista onkin ollut iso apu selkätreenin perille menemisessä! Oikeat tekniikat on puntilla a ja o - muuten todennäkösesti aiheuttaa itselleen vaan epätasapainotiloja ja ennen pitkää loukkaantumisia. Käytän nykyisin myös vetoremmejä aina selkätreenissä jotta ei tarvi keskittyä hullun lailla puristamiseen vaan hyvään tuntumaan selässä. Mun laji ei vaadi leveätä ja paksua selkäfilettä, mutta selässä on silti oltava hyvä malli ja ennen kaikkea sen pitää olla tasapainossa alakerran kanssa.


Sokerina pohjalla olkapää-kuva, jota kateltuani en ollut ihan varma taas onko mun lajivalinta ihan menny nappiin... :'D Lohduttaudun sillä, et lihakset on vaan treenin jälkeen pumpissa ja valaistuskin hämää :D Treenaan olkapäät about kerran viikossa selkätreenin yhteydessä. Ne on niin ikään olleet mun toinen onkelmakohta, joka ei ole ottanut treeniä kauheen hyvin vastaan. Eli tuntumaa on ollut vaikea löytää. Olkapäät on myös olleet tosi etupainotteiset, eli Annan kanssa jouduttiin alkaa etsiä takaolkapäätuntumaa ihan pienenpieniä hilupainoja käyttäen. Syväjumittavia etuolkapäitä taas on avattu hierojalla, ja kaippa se tasapaino sieltä vielä löytyy kun tarpeeksi kauan sitä hakee.

Muistakaa syödä hyvin ja treenata kovaa <3

2 kommenttia:

  1. Nyyh, jostain syystä kuntokuvat eivät näy :(

    Kiva päästä seuraamaan elämääsi Lontoossa!! Satunnaisesti haaveilen itsekin elämästä suurkaupungissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivitin postauksen, näkyisikö nyt? Kiitti huomautuksesta :)

      Suurkaupungeissa on hyvät ja huonot puolensa. Oon elänyt kiertolaisena isosta kaupungista toiseen nyt jo jokusen vuoden, ja pikkuhiljaa alkaa arvostaa myös niitä pikkupaikkakuntien hyviä puolia etenkin Suomessa... Puhdas ilma, ei ruuhkia jne., niistä kannattaa nauttia ;) Mutta on täällä sitten taas toisaalta elämää ja aina jotain mielenkiintosta menossa! Suosittelen lähtemään vaikka hetkeksi ulkomaille asumaan jos sellainen haaveissa on - eipähän tarvi sitten myöhemmin jossitella.

      Poista

Jätä viesti <3