-

maanantai 21. lokakuuta 2013

Vaihtoehto-aamucardio

Heipparallaa! Takana on tuplatreenipäivä ja oon melkein sänkykamaa jo, mutta pikku päivitys ei taida olla tänne pahitteeksi. :) Päivät menee aivan älytöntä tahtia ja musta tuntuu että ehdin aina vasta alottaa kaikki hommat kun onkin jo nukkumaanmenoaika. Pöh. :(

Niin namilta kun treenaaminen onkin maistunut, aamucardiot on olleet kyllä vielä toistaseksi se mun tekosyidenkeksimiskohde. "Eihän tässä nyt vielä millään dieetillä olla..." jne. You know how the story goes. Oon pääasiassa tehnytkin ne aamuille merkatut cardiot treenien jälkeen salilla, mutta nyt kun salikin on ihan vieressä niin tekosyitä ei enää voi keksiä, eh. 

((Ihan tosissaan pääsyynä aamuaerobisten välttelylle on ollut armottoman helposti kipeytyvät penikat, joita varjellen oon koittanut säästää juoksuaskeleet HIIT-treeneihin. HIITit on pakko pystyä vetämään kovalla intensiteetillä eli mieluiten juosten, kun taas peruskestävyyssessioissa hyödynnän mieluummin jotain cardio-laitetta, jolla mennä jumputtaessa ei nivelille aiheudu niin paljon rasitusta.))

Joskus se kolmen minuutin salimatkakin on aamuisin ylitsepääsemätön (ihan oikeesti) (KRÖHÖM nainen, nyt jotain selkärankaa tähän touhuun), ja toivon unihiekkaa silmistäni hieroen että mulla olis joku vanha kunnon stairmaster tossa olkkarissa ja voisin vaan kömpiä siihen ja herätä siinä samalla. MUTTA, tadaa - mullahan ON stairmaster ihan tässä saman katon alla! Tässä meidän 15-kerroksisessa talossa ei todellakaan kukaan käytä portaita, mutta sellaiset oli kuitenkin pienen tutkimisen tuloksena olemassa.

Mikäs sen parempaa siis kuin erillisten ovien takana oleva porraskäytävä yksityiskäytössä! Ei tarvi miettiä montaa kertaa mistä tän tytön löytää talvella tekemästä aamucardioita kun ulkona on pimeetä ja märkää. Hups vaan voin vedellä sortsit jalassa tossa kotiovesta muutaman askelman päässä sen 40 minsaa täystehoilla ylös-alas ja palata sitten samantien aamupuuron ääreen. Not bad!


Oon nyt kahtena aamuna hikoillut noissa rappusissa ja ainoa tyyppi, joka siellä näinä aamuina kerättyjen havaintojen perusteella liikkuu, on siivooja. Voi olla että tullaan tutuiksi toisillemme tässä tulevina kuukausina. :D

Päivän kakkostreeninä tein selän ja olkapäät tällä kertaa ihan tupaten täyteen ahdetulla salilla. Ilta-aikaan salille mennessä on täällä satavarmaa, että mitään laitetta et pysty käyttämään ns. yksin, vaan aina joudut joko änkemään itsesi muiden sarjojen väliin tai jonottamaan pienen ikuisuuden. Itse harrastan lähinnä tota ensimmäistä, koska inhoan salilla turhaanseisoskelua. 

Toimin tänäänkin tehokkaasti maanvaivana muille treenaajille (huom. kaikki miehiä, tällä salilla kävijöistä ehkä 10 % naisia ja hekin viihtyvät pääasiassa cardio-laitteissa) hyökkäämällä heti kulman takaa, kun toinen on sarjansa valmiiksi saanut. Mulla kun on vielä nyt pääasiassa noita kiertoharjoittelutreenejä, niin tukkosella salilla niiden toteuttaminen ei ole mitään maailman miellyttävintä tai helpointa. Mutta, senkin kanssa pystyy elämään kun vaan menee ja tekee eikä ihmettele.

Selkätreeneissä mulla on edelleen pienoisena haasteena noi kärkkäästi mukaan komppaamaan tulevat hauikset, jotka siis näyttää helposti suhteettoman isoilta muihin lihaksiin verrattuna. Oon kovasti koittanut eliminoida niiden mukaan tulemista selkätreeneissä käyttämällä vetoremmejä ja keskittymällä hyvään selkätuntumaan, mutta kovasti ne meinaa vaan olla pumpissa aina selkätreenin päätteeksi. Muistan et mua on ihan pienestä asti pyydetty näyttään pala, koska se on aina vaan ollut siellä, siksipä se on ja pysyy edelleenkin - treenaan sitä tai en. Tai no, itse asiassa en oo koskaan varsinaisesti sitä treenannut, vaan se treenaa aina ite itteään kompensoimalla heikompiaan, mokoma. Nyt vasta on Annan kanssa otettu habatreenit kuvioihin mukaan, koska fiksu valmentajani on sitä mieltä, et jokainen lihasryhmä on kuitenkin treenattava treenikierron aikana läpi. Pitkää pumppailevaa sarjaa siis edelleen, ehkä se pysyy aisoissa jotenkuten. (Nyt joku ihmettelee siellä et mikä ihmeen haba, tommonen narukäsi :'D Kaikki on suhteellista)


(Oiskohan sitten riittävästi peilikuvia tälle päivälle..tai ehkä viikolle? ;P) Huomenna pääsen linssiluteilemaan vaihteeksi muiden kameroiden eteen, kun kuvataan tuolla uudella salillani promovideota heidän sivuilleen. Tehdään pieni treenisetti, jonka tarkoituksena on houkutella vähän enemmän naisiakin liittymään tonne. Päädyn jotenkin kummasti aina tälläsiin erinäisiin projekteihin, mutta kivaahan se vain on! Sitä paitsi mielelläni olen aina hyvän asian puolesta avuksi.


Syömiset on, kuten sanottu, jatkuneet täällä ihan samoilla raiteilla kuin ennenkin, joten mulla ei ole niistä oikeestaan mitään uutta kerrottavaa. :) Pari ruokakuvaa vain, joissa raaka-aineet on pääasiassa samoja kuin Suomessakin. Ylemmällä lautasella bataattia, kalkkunaa, pinaattia, kurkkua, tomaattia, omenaa, avokadoa. Tykkään mausteisesta ruuasta, joten tämäkin setti (lähinnä bataatti ja kalkkuna) on maustettu tuoreella inkiväärillä, fenkolinsiemenillä, pippurisekoituksella, savustetulla paprikalla ja millähän vielä. Sekä tietty himalajansuolalla.

Alemmalla lautasella puolestaan tuttu setti kanaa, riisiä ja parsakaalia. Olen siirtänyt mantelit ekalta välipalalta tähän settiin, koska se on alkanut maistua jokseenkin puulta ilman mitään sooseja tmv. rasvaista kamaa. Mantelit on parsakaalin kanssa hyviä. Siis melkein voittaa parsakaalin veteen dipattuna, joka on siis niin ihanaa. :::D (läppä pöllitty täältä.)


Iloista ja treenintäyteistä viikkoa!

6 kommenttia:

  1. Tosi kiva seurata sun kuulumisia Lontoosta! Itse olen asunut Englannissa nyt vuoden verran, ja on tullut todellakin huomattua että täällä on vähemmän treenaavia naisia kuin Suomessa :P. Fitness-buumi ei ole tainnut rantautua tänne asti? Olen huomannut saman kuin sinäkin salilla jossa käyn; lähes kaikki naiset käyttävät ainoastaan cardio-laitteita (joita on naurettavan paljon) tai käyvät ryhmätunneilla. Vaikka salilla käy paljon porukkaa, pystyn laskemaan vaipailla painoilla säännöllisesti treenaavat naiset yhden käden sormilla! Toisaalta se tarkoittaa myös sitä että miehistä silmäniloa riittää ympärillä mielinmäärin, mitä en pane pahakseni :). Salin miehet tuntuvat myös suhtautuvan hyvin ystävällisesti ja kohteliaasti niihin harvoihin naisiin jotka vapaiden painojen puolelle uskaltautuvat!

    VastaaPoista
  2. Moi Jonna! Kiva että jätit kommenttia! Missä päin Englantia asut?

    Vaikuttaa siltä, että täällä ollaan tosiaan vielä siinä "yök lihaksia" -vaiheessa naisten keskuudessa ;D Ehkä meidän on aika rikkoa vähän ennakkoluuloja!

    VastaaPoista
  3. Oxfordissa päin asustelen, eli en kovin kaukana! Ja toivotaan että se promovideo johon sua kuvataan rohkaisee muita naisia tulemaan salille nostelemaan ihan oikeita painojakin ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan! :D Se oli lyhyt otto purkkiin ja varmaan tulee sen mukasena joskus sinne sivuillekkin, eli huonolaatusena pikku pätkänä jossa teen tyyliin yhen kyykkysetin ja split-askelkyykyt molemmille jaloille.... Jos se jotakuta motivoi niin onnee :D hihi

      Poista
    2. Jos olet joskus näillä hoodeilla niin tule treeniseuraksi tai muuten vaan moikkaamaan, täällä on kiva nähdä muitakin suomalaisia :)

      Poista
    3. Joo se olis mukavaa! Mulla tulee yleensä käytyä Lontoossa n. pari kertaa kuussa, ja treeniseura on todellakin tällä hetkellä harvinaista herkkua!

      Poista

Jätä viesti <3