-

lauantai 16. marraskuuta 2013

Tankkausta







Alkuillan näkymä kotipartsilta suoraan länteen kohti keskustaa.

Uudet treenit hakee rytmiään. Koska mulla oli toissapäivänä vielä edellisten päivien yläkroppatreeneistä lihakset hellinä, vaihdoin selkätreenin tilalle takareisi/pakara -jumpan. Eilen olikin sitte kaikki lihakset kipeinä, joten tein pelkän aamucardion, ja tälle päivälle jäi selkäjumpat ja HIIT. Huominen on sitten treenien osalta totaalilepoa.

Käytiin eilen mun salitreenittömän ja siksi kovin kiireettömältä tuntuneen päivän kunniaksi keskustassa kiertelemässä pitkästä aikaa yhdessä mun miehen kanssa. Keskustakierrokselta tarttui mukaan myös viikon tankkausateria. Siinä nauttiessani evääksi pakattua valkosta kalaa suoraan muovipussista alko kyllä kotiin vietävät herkkueväät kuumotella kassissa, mutta kestin kotiin asti kuin nainen.


Ja mitäs hyvää löydettiin? Törmättiin WholeFoods Marketissa käynnin jälkeen isoon japanilaiseen kauppaan, jonka kylmätiskissä oli hyvä valikoima erilaisia susheja. Mulla on pieni fobia edelleen raakaa kalaa kohtaan erinäisistä syistä ja koska kropan täystyhjennyksen riski ei houkutellut taaskaan, päädyttiin ottamaan kunnon setit kypsennetyllä kalalla ja ravuilla. Tiedän, TODELLA lame. Mutta maistu mulle erinomaisesti, joten mitä siitä jos näiden rullien kehittäjät kääntyilee haudoissaan? Voi olla, että mun sushinnauttimistyylistä ne pyörähtelee siellä kyllä enemmänkin. Mä nimittäin rakastan esimerkiksi pistää ISON kasan inkivääriä sushin päälle... Kuulin vasta pitkän aikaa niin jo tehtyäni, että inkiväärillä ei itse asiassa saisi kuin vähän maustaa soijakastiketta, jota sushin kanssa syödään - mun inkiväärikasat hienojen luomustensa päällä voisi japanilainen kokki kuulemma ottaa nokkiinsa. Vähän kuin uittaisi sisäfilepihvin ketsupissa. Oh well. (En kyllä silti luovu tavastani.) 

Lisäpojoja siitä, että oli kyllä isoimmat sushirullaset ever! Tuntu meikäläiselläkin mahassa näiden tuhoamisen jälkeen melko tukalalta, mutta syömättä jättäminenhän ei tule kuuloonkaan.

Ainiin, muihin paitsi noihin kuvassa etualalla näkyviin tonnikala-uramakeihin on käytetty tummaa riisiä. Hyvältä maistui niinkin ja pari terveyspojoa tipahti raaka-ainevalinnasta. Mun lemppareita oli rapu-avokado -makit tummalla riisillä..ja isolla kasalla inkivääriä.


WholeFoods Market on mun alltime lemppariruokakauppa, eikä vähiten sen takia, että sieltä voi löytää mitä vaan. Juttuja, jotka on tehty laadukkaista raaka-aineista ja maistuu taivaallisille. Lisäksi kaikkea sellaista, mitä mun kaltaiseni ruokanörtti tykkää testailla tai käydä ihmettelemässä kaupan hyllyillä muuten vaan. Muutama vuosi sitten jenkeissä vaihdossa ollessani vietin aikaa paikallisen WholeFoodsin tuotevalikoimaa tutkien niin paljon ja usein, että myyjät rupesi tarjoamaan mulle ilmaisia tuotteita testaukseen :D. Kannoin kotiin milloin mantelimaidosta tehtyä juustoa, milloin välipalapatukoita, milloin kaakaonibsejä. Viime vuonna taas niin ikään jenkeissä töissä ollessani lounaspaikaksi muodostuneen WholeFoodsin myyjät kyseli muutaman päivän poissa myymälästä pysyteltyäni  ja taas sinne palatessani, että missä oikein oon ollut... Tiedän, sitä jenkkilän asiakaspalveluahan toi on, mutta saattaapa tossa lärvin tutuksi tulemisessa myyjille olla hiven totuuttakin - on meinaan meikäläinen aika monia kymmeniä tunteja viettänyt kyseisen ketjun myymälöitä koluten. :)

Olikin enemmän kuin iloinen ylläri, että WholeFoods Marketteja löytyy myös täältä Lontoosta. Jos ja kun siis täällä päin vierailette, muistakaa vierailla myös WholeFoodsissa! Niitä on täällä ainakin kaksin kappalein, toinen suoraan Piccadilly Circuksen vieressä keskustan sykkeessä, ja toinen Länsi-Lontoossa Kensington High Streetillä. Kensingtonin myymälä on paljon isompi, mutta keskustakin on parin vuoden sisään laajentanut, ja valikoima alkaa olla sielläkin tosi laaja.

Meidän eilisellä vierailulla löydettiin taas yks aivan ihana uusi tuote: proteiinijätski. WheyHey-merkkisessä jädessä on 22,3 grammaa proteiinia per annos, lähteenä heraisolaatti. Ei siis mikään ihan turha tuote! Makeutusaineena on käytetty xylitolia, ja rasvaakin on tässä tosi vähän, joten makrot on niin kohdillaan kuin ne (hyvänmakuisessa) jätskissä voi olla. Tätä ihanuutta saa kolmessa eri maussa: vanilja, suklaa ja mansikka. Mä testasin vaniljaa, ja toimi, koska sain jätettyä miehen Ben&Jerryt rauhaan ;)





Mulla on jostain syystä aivan jatkuva himo raakasuklaaseen, ja monesti cheat mealilla oonkin nautiskellu siitä jälkkärinä. WholeFoodsissahan raakasuklaavalikoima(kin) on ihanan laaja, ja tällä kertaa päädyin raakasuklaalla päällystettyihin mulperi-marjoihin. Näitä saa Suomestakin, tosin hinta on, kröhöm, hiukan eri.

Nyt on siis tankattu antaumuksella! "Cheat mealin", tai tykkään käyttää ennemmin nimitystä tankkausateria, ideanahan on paitsi antaa mielelle tauko ainaisesta laskemisesta ja punnitsemisesta, myös buustata aineenvaihduntaa lataamalla kunnolla lisäenergiaa koneeseen. Nyt onkin hyvä tankkaus tehty viikon viimeistä treeniä, eli selkä + HIIT, varten! Voi olla et juoksumatosta loppuu tehot... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti <3