-

perjantai 18. huhtikuuta 2014

#arkihaaste

Hello! Instagramissa ei voi välttyä #arkihaaste-buumilta, joten mä ajattelin haastaa itseni täällä blogissa ja pläjäyttää muutaman arkipäivän kuvat tänne. Arkeen on siis todellakin palattu ja aamucardiot, salitreenit ja rehun puputtamiset rullaa. Se gradukin tässä koneen näytöllä pyörii, kohta se on valmis, promise to myself. :P

Arki on itse asiassa ihanaa aikaa, ootteko huomannu. Oon nytkin fiilistelly kovasti peruspäiviin liittyviä tuttuja juttuja: aamulenkkejä ja hyvää musaa, ihanan makusia omia pöperöitä ja päättäväisellä meiningillä läpi vietyjä salitreenejä. Joskus jopa gradua kirjottaessa syntyvää flow'ta. Kyllä elämä on ihmisen parasta aikaa :D

Me lähdettiin miehen kanssa heti maanantai-aamupäivällä kisojen jälkeen takasin Lontooseen. Päätin, että maanantaina pidän sellasen pääntyhjennyspäivän ja vaan nautiskelen olemisen sietämättömästä keveydestä, you know. Kierreltiin kaupungilla koko ilta, haettiin sushia ja WholeFoodsista herkkuja: prodejätskiä ja raakasuklaata. Mikä vois olla enää parempaa.

Aurinko ja ilonen mieli. <3
Mä sain valita shoppailumestat (mitään ei tietenkään opiskelijabudjetilla ostettu, mutta shoppaillahan voi anyways ostamatta mitäänkin, eikö niin), joten kierrettiin Lontoon uus LuluLemon Athletica, Reebok Crossfit -vaatekauppa ja mitä näitä nyt oli. Tykkään hiplailla urheiluvaatteita vaikken niitä ostaisikaan - se on vaan se fiilis ja ihan mielenkiinnostakin haluan pysyä ajan tasalla siitä, mitä meille urheilukaman kuluttajille on markkinoilla tarjolla. Mulla itselläni oli joka tapauksessa jo jalassani ihanat Oi! Oi! Brazilin leggarit, joten mitäs uutta olisin edes tarvinnut. :)

"Athletic-induced endorphins are just as good as pub-induced endorphins" - I'd say much better ;)
LuluLemonilla voi olla vaarassa mennä sekasin kaikkien ihanien vaatteiden äärellä...
Miljoonat sporttitopit rekissä...



Reebokilla hiplailin ihan unelmanohutta matskua olevaa pitkähihasta paitaa.
Näköjään löyty jotain muutakin mielenkiintoista
Nam. Mies vei mut macaron-leivoksia maistelemaan Ladurée-kahvilaan mun Lontoon lempipaikkaan Covent Gardeniin. <3 SUOSITTELEN!
Makuvaihtoehtoja oli PALJON. En oo erityinen leivosten ystävä, mutta nää mantelijauhosta ja muusta kivasta tehdyt pikku söpöläiset oli kyllä ihan hyviä.

Suosikkimaku salted caramel.. Nami.
WholeFoods on silti yks mun suosikkikaupoista Lontoossa. Tai suosikkiruokakauppa. Mä voisin viettää siellä tunteja vaan tutkien tuotteita. Ei tarvi edes ostaa mitään. :D ...Huvinsa kullakin :D
Täältä löytyy mitä vaan yrttejä ja vitskuja :D
Tää kuva ihan vaan siksi et voin syödä silmilläni seuraavat neljä viikkoa näitä Japan Centerin susheja. En kyllästy ikinä. Ja kuka sano että take-away-ruoka on huonolaatusta tai tylsää?
Lontoo, Lontoo.


Ei oo helppoo toi ProTanin rapsiminen pois ihosta... Koitin liottaa itteeni kylvyssäkin mitä en yleensä jaksa tehdä, mutta tuloksena semmonen kuiva, halkeilleen ruskeankirjava krokotiilin iho. Ajattelin että tästä kisaväristä sais edes viikoks semmosen nätisti pikkuhiljaa haalenevan kivan brunan, mutta pitkähihasten ja -lahkeisten vaatteiden käyttäminen jatkukoon :D 
Cocovin Smoothie Mix: macaa, lucumaa, raakakaakaota, psyllium-kuitua...
Sain kisaa edeltävällä viikolla Kampin Ruohonjuurelta ihanan tuotekassin täynnä toinen toistaan ihanampia tuotteita testattavaksi. Tuotti vaikeuksia pitää näppejään erossa näistä ihanuuksista, mutta kisojen jälkeen pääsin onneksi iskemään kiinni. Himoitsin eniten tätä Cocovin Smoothie Mixiä, koska jostain syystä mun teki ihan älyttömästi mieli macaa koko loppudieetin ajan. Mä tiedän että mulla on jotenkin kieroutunut makuaisti, mutta macan mausta en vaan voi koskaan saada tarpeekseni. Raakakaakao tulee makulistalla hyvänä kakkosena, joten mitä parempaa voi enää olla kun niitä kahta sisältävä sekoitus? Tämä superfood-jauhe yhdistyy kivasti nimensä mukaan erilaisiin smoothieihin, mutta itse sekoittelin sitä vaan pelkkään veteen ja nautin sellasenaan... TODELLA hyvää. Hankin tätä ihan varmasti jatkossakin. Tämä on myös siitä hyvä tuote, että saa monta hyvää yhdessä purkissa, eikä tarvi välttämättä hankkia kymmentä eri pussukkaa.

Käytän superfoodeja paljon ruuan jatkeena ja lisävitamiinien ja hivenaineiden lähteenä ja uskon, että sillä on ollut iso merkitys mm. siihen, etten kisadieetinkään aikana sairastunut kertaakaan. Aika harva "superruoka" tai tuote on mulla jatkuvassa käytössä, mutta vaihtelen ja testailen erilaisia tuotteita ja käytän kausiluontoisesti milloin mitäkin. Maca esimerkiksi on sellainen, jota olen käyttänyt paljon mm. kausina, jolloin tiedän olevani kovan stressin alla, esimerkiksi tenttiputkien yhteydessä. Macan hyödyt tulevatkin parhaiten esille kropan stressinsietokykyä vahvistavina.

Cocovin Marjaisa -jauhe sisältää mm. mustikkaa, tyrniä, acaita ja goji-marjaa.

Toinen mua vikalla dieettiviikolla kuumotellut tuote oli Cocovin marjajauhe, jossa on kuivattujen marjojen lisäksi raakakaakaojauhetta. Dieetin ulkopuolella mun ruokavaliossa on tosi paljon marjoja, joten tällä voi niitä korvata välillä. Iso plussa siitä, että jauheessa on käytetty myös kotimaisia marjoja, sillä nehän ovat superruokaa siinä missä ulkomaiset serkkunsakin!

Ilmeestä päätellen superfoodeja on tankattu ja on aika siirtyä kuluttamaan kerätyt energiavarastot punttisalin puolelle... ::D
Eka kisojen jälkeinen jalkapuntti DONE
Normipäivä ja perussetti
Aamuhumpalle lähdössä. Tässä sitä #arkihaastetta.

Onneks oon aina yhtä edustava.

Loppukaneetti...


Tee sitä mitä rakastat. Rakasta sitä mitä teet. Arkena ja joka päivä. Life is for living! <3

10 kommenttia:

  1. Huikee blogi Johanna! Oon iltalukemisena ahminut useamman tekstin enkä millään malttaisi lähteä nukkumaan :D Aitous ja terve asenne välittyy tänne näytön taakse, uusi vakkarilukija siis ilmoittautuu.
    p.s Fiilisteltiin Tuulin (Tammivuori) kanssa sun menestystä Fitness Classicissa ja todettiin molemmat, että kaunis, naisellinen look ja aivan selkeä winner :) Peukut pystyssä EM:iin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiii kiva että tykkäät :)) Mä itse asias eksyin sunkin blogiin joku kuukausi sitten kun linkkailit sitä Faceen! Ja hyvältä näytti!

      Ja kiitti, mä oon niin otettu siitä et kamut kannustaa ja elää tätä juttua mukana!!!

      Poista
  2. Oot huippu, esimerkillinen tyyppi johanna! :) voisitko postailla joskus sun treeneistä? Mitkä on susta hyviä pakaraliikkeitä, onko esim kyykky yhdellä jalalla, lantionnosto painoilla ja mave yhdellä jalalla susta hyviä liikkeitä kehittään pakaralihaksia? Kerro sun täydellisen pepun salaisuus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! :)) No voi hitsi, mulla ei nyt valitettavasti ole antaa mitään suuria salaisuuksia jakoon :D Noi sun mainitsemat on kaikki hyviä liikkeitä ja olen tehnyt niitä vuosien ajan itsekkin enemmän tai vähemmän. Sanoisinkin, että omalla kohdalla VUOSIEN monipuolinen urheilu (niin voima-/kestävyys-/kuin räjähtävyysharjoittelu) on avainasemassa siinä, millaiseksi lihaksisto on kehittynyt. Ja kehonhuolto on myös isossa roolissa, hyvinvoiva ja hyvin palauteltu kroppa näyttää usein terveemmältä kuin kovin rääkätty ja loppuun kulutettu. :) Ja se ruokavalio..en offillakaan syö "mitä vaan" edes cheateilla, vaan ennemmin sellasta sapuskaa mistä oikeesti tulee pidemmäks aikaa hyvä fiilis ja meininki!

      Sori, ei oo taikasanoja eikä oikoteitä :/ Kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisesti joka päivä oikeita valintoja tarvitaan :) <3 Rakkautta omaa kroppaa kohtaan ja treenaamisen iloa ja onnea :D

      Niin ja ps. voin mä jonkinlaisen treenipostauksen tosiaan toteuttaa, se on vaan jääny kun ei sieltä salilta saa ikinä mitään kuvamatskua kun siellä tehään vaan duuniiii ;)

      Poista
    2. Kiitti ihanasta vastauksesta! <3 noilla neuvoilla päästään jo pitkälle. Kiva ku ajattelet noin kokonaisvaltaisesti asioista, en voi ku ihailla sun asennetta :) Mulla ois vielä yks kysymys: silloin ku et ollu dieetillä niin kuinka paljon suunnilleen söit plussakaloreita et lihakset kasvoi mutta et pysyit timmissä kunnossa? Oon suunnilleen sun kokoinen ja mun on tosi vaikea arvioida tätä...

      Poista
    3. Kokonaisvaltaisuus on se ihan ykkönen koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. :)

      Kaloreiden tarve tuntuu olevan aika yksilöllinen juttu. Mulla kehonkoostumusmittauksen avulla on laskettu peruskulutukseksi vain n. 1200 kcal. Joten treenikaudella mulle on riittänyt semmonen 2200-2500 kcal/päivä. Tiedän että tää voi monen korvaan kuulostaa tosi vähältä. Kerran viikossa pidin treenikaudella ton perusmäärän lisäksi hiilaritankkauksen, jolla tarkotus täyttää lihasten glykogeenivarastoja. Jollekkin tällänen kalorimäärä voi olla ihan liian vähän, joten kannattaa kuunnella omaa fiilistä ja seurata että millasta kehitystä milläkin energiamäärällä saa aikaiseksi. En suosittele liikaa tuojottamaan pelkkää lukua ja miettimään sitä kalorimäärää - varsinkaan vertaamalla jonkun muun syömiin määriin. Kokeile erilaisia määriä ja etsi sellanen millä kehitystä tulee hyvin :) Tärkeintä on ettei paino ala tippua jos lihasta haluat kasvattaa.

      Poista
    4. Munkin peruskulutus on suunnilleen 1200 kaloria. Treenaan salilla kovaa ainakin 3 krt viikossa plus muu liikunta (aerobiset yms) päälle, ja syön päivässä enintään 2000 kaloria. En yleensä senkään vertaan. Pitää siis varmaan lisätä vähän ruokamääriä, että saa tuon lihaksen kasvamaan (?). Ei nimittäin oo lihasmassaa tullut yhtään vaikka oon kovaa treenannut jo monta monituista kuukautta, voimaa kylläkin. Jotenkin vaan pelottaa se, että rasvaa tulee siinä samalla, mutta jos syö puhtaasti ja treenaa kovaa, niin ei sitä varmaan kovin helpolla liikaa tule. Kiitti vastauksista ja tsemppiä sulle kovasti EM:hin! <3 Oon ihan varma, että hurmaat sielläkin kaikki sun ihanalla olemuksellas :)

      Poista
    5. Kannattaa kokeilla vaikka jättää aerobista hetkeks aikaa vähän vähemmälle, tai tehdä lyhytkestosempia treenejä kuten plyoja (erilaiset loikkasarjat/sprintit yms) niiden tilalla. Näin säästät lihasta mutta pidät rasvan kertymisen samalla kurissa. Ja ruokaa kannattaa tosiaan vähän kerrallaan lisäillä jos tuntuu että liha ei pienillä kaloreilla tartu. Pidä ateriavälit max. 3h. Tsemppiä! <3

      Poista
  3. Macan himoaminen?! That's just sick dude :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I know right?!?! :DD Näin se vaan on... Mun mies vaatii hampaiden pesua aina macan syönnin jälkeen, koska se meinaa kuulemma oksentaa jo hajusta...

      Poista

Jätä viesti <3