-

keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Riisistä on moneksi

Nyt on tiedossa ehkä maailman tylsin ja oudoin postausaihe: nimittäin riisi! Siis riisi, voiko siitä edes saada postausta aikaseksi?! Mä aloin joku aika sitten kaappeja läpi käydessäni miettiä, kuinka monta erilaista sorttia riisistä valmistettuja tuotteita mun kotoa löytyykään. Ja muutamahan niitä tosiaan oli.

Jos koskaan mietit, kuinka tylsää ruokaa riisi voi olla, niin ehei - olet kovin väärässä! Riisistä on moneen lähtöön, joten jos joskus käy tylsäksi, niin vaihda välillä riisiannoksen väriä tai muotoa :D

Täysjyväriisi
Se perinteinen tumma riisi, jota on mulla viimeisen vuoden aikana kulunut reippaasti. Riisi on hiilarinlähteenä siitä mukava, että se allergisoi hyvin harvoja. Itse kun syön gluteenitonta ruokaa, on riisi treenikaudella yksi pääasiallisista hiilihydraatin lähteistä ruokavaliossani.

Punariisi
Punariisi on mun lemppaririisi! Maultaan se eroaa hitusen tavallisesta tummasta riisistä: punariisi on jotenkin aromikkaampaa, mutta maku ei missään nimessä ole mikään dominoiva tai liian erikoinen. Punariisillä on hyviä (kyseenalaisia) terveysvaikutuksia, mm. huonon kolesterolin alentaminen.

Löydät tätä esimerkiksi Ruohonjuuresta.

Riisinuudelit
Nämä täysjyväriisistä tehdyt nuudelit ostin jokunen viikko sitten aasialaismarketista ihan vaan vaihtelun takia. Tuotteessa on käytetty ainoastaan tummaa riisiä, joten tavallisen riisiannokseni voisin hyvin vaihtaa välillä tällaiseen muotoon. :) Dieetti meni kuitenkin nämä kaappiin hankittuani vähähiilarisempaan suuntaan, joten vielä en ole ehtinyt näitä testailemaan... Sen aika taitaa olla sitten seuraavien kisojen jälkeen (en uskalla haaveilla, että saisin enää tankkauspäivää ennen kisoja...)!

Riisi-quinoa -fusilli
Riisiä ja quinoaa sisältävä "pasta" oli mulle pienoinen pettymys. Rakenne oli keitettynä kumimainen ja ...tylsä. Joten ennemmin riisi riisinä ja quinoa quinoana tässä tapauksessa. Vehnästä tehtyä pastaa en sen sijaan syö oikeastaan koskaan.


Plussaa kuitenkin lyhyestä ja ytimekkäästä ainesosalistasta (ainekest, heh.). Hyvä yritys...

Riisi-quinoa -kakut
Riisiä, quinoaa ja merisuolaa. Muuta ei tarvita.
Joskin riisin ja quinoan liitto oli em. pastassa epävireinen, niin näissä kakuissa ainesosat soi kyllä täydellisesti yhteen. :) Nämä ihanuudet löysin Whole Foodsista. <3 Quinoa toi kivasti vaihtelua normi-riisikakkujen makuun, joten tykkäsin ja kävin ostamassa uudestaankin.



Näitä ihania merisuolalla ja mustapippurilla maustettuja riisikakkuja nautiskelin joskus pari kuukautta sitten tankkauspäivän iloksi. :) Nam nam! Ihan puhtaita papereita nämä ei tosin tältä dieettiläiseltä sisällysluetteloineen saa, mutta...no. Elämä on valintoja, joskus ei niin täydellisiä sellasia ;)



Vauvanruokaa, oh yes please! Omppumehulla ja kanelilla maustettuja vauvakokosia riisikakkuja meni treenikaudella monta pussillista.






Brittien yksi suosikkimakuyhdistelmä on suola-viinietikka. Kuulostaa ihan kauheelta, ja siltä se aluks maistuikin. Mutta kaikkeen tottuu, joten mäkin opin jossain vaiheessa tolla yhdistelmällä maustetuista snackeista tykkäämään (ei välttämättä hyvä asia ;)! Nämä riisikakut jätin tosin miehen syötäväksi, koska vaikka näitä riisikakkujen nimellä myytiin, sisällysluettelo paljasti totuuden: mm. maissia ja kaikennäköistä säilöntäainetta joka lähtöön. Ei sopinut siis tällä kertaa edes tankkaukseen. t. Nipo



Lidlin riisikakut on vielä maistamatta. Hinta oli ainakin huokea, joku 50 penceä tällänen pakkaus? Näitä saa varmasti Suomestakin. Varmaan aika peruspahvia. :D


Montakohan pakettia näitä oon syönyt tän vuoden aikana? :) Oman lähikaupan perus-kakkuset, suolattomat sellaiset.

Riisiproteiini


Riisiprotsku oli tämän vuoden aikana mulle uusi tuttavuus. Söin harjoituskaudella kerran päivässä heraproteiinia välipalana, mutta jossain vaiheessa vaihdoin sen riisiproteiiniin vähän niinkuin kokeiluluontoisesti. Uskon, että vaihtelu on kropalle hyväksi, eikä kannata syödä yhtä ja samaa kovin kauan, ettei keho herkisty ja allergisoidu tietyille, jatkuvasti syödyille ruoka-aineille. Riisiprotsku onkin väläpalaksi kelpo vaihtoehto, sillä sen aminohappoprofiilin on väitetty vetävän vertoja jopa heralle.

Välipalana riisiprode onkin mainio vaihtoehto. Palautusjuomaan se sen sijaan ei sovellu hitaan imeytyvyyden vuoksi.

Maku oli tässä tuotteessa sellaisenaan aika karmiva, joten maistettuani en ihmetellyt, että tuote oli laitettu aleen tyyliin £8 / 2 kg:n säkki. :D Stevialla ja kanelilla tai kardemummalla höystettynä on tätä saatu kuitenkin kurkusta alas. :)


Viikonlopun tankkauspäivänä leikin syöväni sushia ja söin riisini inkiväärin, wasabin ja amino-"soijan" kanssa... Ei nyt ihan täydestä menny mutta melko lähelle päästiin... :D


Tässä on riisi parhaassa muodossa! Sushi, can't get enough <3 Toiseksi voisin laittaa riisipuuron ja karjalanpiirakat, ne on jotain mihin ei vaan voi kyllästyä. Piste.

Niin. Että ei se oo se kaurapuuro ainoa millä niitä muskeleita rakennetaan.

:D

7 kommenttia:

  1. Tää olis voinut olla mun kirjoittama :) riisikakkuja, -nuudeleita, -protskua ja -maitosuklaata, mitä näitä nyt on. Ja hei, riisipuuro on pop! Ollessani raskaana mulla oli käsittämättömiä riisipuuroviikkoja, jolloin sitä meni käsittämättömiä määriä.. talk about hiilaritankkaus :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa. Mä aattelin että oon ehkä maailman ainoa ihminen joka voi fiilistellä jotain näin arkista ruokaa niin paljon. :D Ehkä tänhetkisellä low carb -dieetillä on tosin osuutta asiaan myös...riisinjyvät kiiluu silmissä!

      Poista
  2. Argh. Kirjoitin pitkän kommentin riisiprotskusta ja tietty mun ripuli kännykkänetti katkes just silloin. Kiitos läheisen metron ja voimalinjan, yhteydet on tosi kämäset, Thaimaassakin oli paremmat :)

    No lyhyestä virsi kaunis, rakastan salt&vinegar-yhdistelmää. Jos haluat lukea, niin täältä löytyy jotain mittaustuloksia siitä, kuinka paljon riisiprotskuista on havaittu löytyvän raskasmetalleja. En tiedä lähteen luotettavuudesta, se tuli vastaan FB:n Terveyskimppa-ryhmässä...

    VastaaPoista
  3. Oho, apua! Mä vähän mietinkin et mitäköhän mätää tossa tuotteessa on kun oli niin halpaa!

    VastaaPoista
  4. Mitä sitten käytät palkkarina? :) Munaproteiinikin taitaa olla aika "hidasta"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, mun palkkari on ollu perinteinen hera+malto+glutamiini -kombo, mutta tällä dieetin pidennysjaksolla en oo palkkaria erikseen käyttäny :)

      Poista
    2. Ja juu, munaproteiinikin sopii välipalaksi paremmin.

      Poista

Jätä viesti <3