-

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kauniin ihon salaisuus

Heippa! Selittelen heti ekana blogihiljaisuutta: kauheesti menemistä ja touhuamista kaupungissa jos toisessakin, kisavalmistautumista, kaks treeniä päivässä, kokkailua, eväiden pakkausta, gradun tekoa aina jossain välissä kun ehtii, työjuttuja, kaikkea, kääk. Elämä on superkiireistä nyt kisojen alla, mutta milloinkas se ei olisi. :) Tulin perjantaina Suomeen ja aikataulut on täynnä tästä eteenpäin aina kisoihin asti ja sen jälkeenkin.

Kaikki sujuu kuitenkin just nyt oikein hyvin ja positiivisella ja odottavalla fiiliksellä mennään eteenpäin. Kisoihin on alle 2 viikkoa ja mä oon niiiiiiin innoissani! :D Nyt pitää vaan nauttia tästä ajasta ja valmistautumisesta ja kaikesta tohinasta. Mielenkiintosta, mutta pienen notkahduksen ja väsyneen kauden jälkeen energiat on nyt olleet ihan katossa. Ihan kuin ois heränny eloon taas! Tottakai treeneissä huomaa, ettei ne ole ihan sitä mitä normaalisti, varsinkin kovemmat painot painaa ja paljon. Pitkää pumppailevaa sarjaa jaksaa hyvin, vaikkakin hapoille menee helpommin ja palautuminen on hitaampaa. Mutta kuitenkin kaikki treenit on viety maaliin saakka, pääsääntösesti viime päivinä myös hyvillä fiiliksillä. Olihan tossa sekin aika että itkua väännettiin ja paniikkinappulaa painettiin harva se päivä.

Näin ne mielialat menee edestakasin. Niistä ei kannata sinänsä paljon perustaa, tekee vaan tunteista huolimatta sitä omaa juttua kohti omaa tavoitetta. :) Osa päivistä on huonoja, osa mahtavia. Vielä on monta päivää edessä, joten fiilikset ehtii vaihdella varmasti vielä moneen otteeseen. Ehkä huomenna kirjotan taas, että onpa epätoivosta, ei riitä aika ja ressi puskee päälle.. :D

No mitäs muuta nyt kisojen alla puuhataan kun hikoillaan cardiolaitteissa ja mittaillaan et suolaa tulee syötyä tarpeeksi ja vettä lipitettyä litratolkulla? Kisoja edeltävällä kaudella erityisen tärkeään rooliin nousee ihonhoito. Kisojen alla on puunattava kisavärille hyvä pohja. Tällä hetkellä siis kuoritaan, rasvataan, kuivaharjataan vartalon ihoa joka päivä, jotta kisaväristä sitten puolentoista viikon päästä saataisiin mahdollisimman tasainen ja kaunis.

Kisoihin kropasta poistetaan myös kaikki ihokarvat ympäri kehoa. Mä päätin luottaa tässä asiassa ammattilaisen työhön ja menen ekaa kertaa elämässäni sokerointiin, jossa ihokarvat poistetaan vahausta muistuttavalla, mutta hellävaraisemmalla menetelmällä. Sokeroinnit tehdään jo tällä viikolla, ettei iho kouriutuessaan jää epätasaiseksi pohjalle värille. Eli liian lähelle kisoja sokerointia ei kannata jättää!

Mikään puunaus ja kiillottelu ei kuitenkaan korvaa sitä "työtä", jonka teet ihosi eteen ihan joka päivä elämäntapojesi muodossa. Ihon laiminlyönti näkyy kyllä, puunattiin sitä loppumetreillä kuinka paljon tahansa. Kysäisin lempparikauneushoitolani Tampereen Kauneusateljeen Suvi Parhankankaalta, miten ihosta voi parhaiten pitää huolta jokapäiväisessä elämässä - ei vasta sitten, kun se on jo liian myöhäistä...

Suvi antoi pari perustavanlaatuista vinkkiä, jotka jokainen pistää siis käytäntöön än yy tee nyt. <3

1. Iho rakastaa vettä, joten JUO sitä paljon! Runsas vedenjuonti kosteuttaa ihoa sisältäpäin ja edistää kuona-aineiden poistumista.

2. Olet mitä syöt! Kaiken ravinnon merkitys on ihonkin hyvinvoinnin kannalta erityisen tärkeä. Esimerkiksi ylimääräinen sokeri näkyy ihossa rasvaisuutena. Vitamiinien puutos taas kuihduttaa ihoa sisältäpäin, eli ravintoköyhä ruoka näkyy myös ihon huonovointisuutena. Esimerkiksi A-vitamiinin puutos tutkitusti lisää aknea aiheuttavien bakteerien määrää iholla. 

3. Muista, että UV-säteily on suurin yksittäinen ihoa vanhentava tekijä! Niin ihanaa kuin se onkin, auringossa ei siis kannata liikaa lekotella, ainakaan ilman kunnon suojakertoimia. Suvilta sain kuulla, että UV-säteilyn vaikutuksesta ihosta hajoavat vitamiinit ja fibroplastisolut eli kollageeni ja elastaani, jolloin iho menettää sekä kimmoisuutensa että kosteudensitomiskykynsä sekä rakennuspalikat näiden korjaamiseen. Kuulostaa pelottavalta - tätä en halua itselleni vapaaehtoisesti tehdä!

Mä olen itse vanha kunnon auringonrakastaja ja mun iho on tyypiltään aurinkoa hyvin palamatta kestävä, MUTTA olen silti vuosien varrella alkanut arvostaa ihoni hyvänä pysymistä sen verran enemmän, että laadukkaat aurinkorasvat on käytössä, ja päivävoiteessakin mielellään suojakerroin. Meitsi ei ainakaan halua olla ryppynen rusina kymmenen vuoden päästä..! :D Älä säkään!

Kosmeettisten vaurioiden lisäksihän UV-säteily aiheuttaa myös ihosyöpää..ja en mä kyllä sitäkään itselleni halua.

Mä olen itse kärsinyt myös koko nuoruusaikuisuuteni jonkinlaisesta aknesta. Lukiossa se pamahti päälle ja on sen jälkeen tullut ja mennyt. Ei mulla ole koskaan ollut semmosia syviä kraaterimaisia tulehduksia, mutta kylläkin isoja hormonifinnejä, jotka vaan paisuu monta päivää eikä koskaan puhkea, jee. Nam. Sitten hiljalleen menee pois, jos menee. Tätä on hoidettu niin pehmein kuin kovin keinoin, mutta aina ne näppylät jossain vaiheessa palaa hormonikierron mukana - nytkin mulla on dieetillä tullut normaalia enemmän stressiaknea poskiin. Sen verran oon kuitenkin jo asian kanssa taistellut elämässäni, että osaan jo olla stressaamatta lisää niistä parista näppylästä. No biggie, ne saa meikillä piiloon jos haluaa. Ei maailma finneihin kaadu. Enää en missään nimessä söisi esim. äärimmäisen vahvaa Roaccutan-kuuria, koska apua ei siitä ollut mun kohdalla kuin noin vuodeksi tai pariksi ja sen jälkeen finnit tuli pikkuhiljaa takaisin. Mulla ne liittyvät selkeästi paitsi stressiin, myös kuukautiskiertoon, ja koitan vaan parhaani mukaan ravita kehoani hyvin ja hoitaa ulkoisesti mahdollisimman hellävaraisilla tököteillä, ettei kasvojen herkkä iho rasitu lisää.

Kasvohoitoa siis tiedossa ennen kisoja myös, oh lala :D En malta odottaa <3

Sellaisia ihonhoitovinkkejä tänään. Nämä kaikki sä voit laittaa käytäntöön jo tänään, eiks je.
Stay tuned, kyllä musta taas kuuluu heti kun kerkeän <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti <3